Lakimiehen laatima kiinteistön kauppakirja edullisesti kotiisi toimitettuna

 • kiinteistön kauppakirja (hinta sopimuksen mukaan)

Kuinka tilaat kiinteistön kauppakirjan?

 • lähettämällä maksuttoman yhteydenottopyynnön
 • yksinkertaisissa tilanteissa laadimme kiinteistön kauppakirjoja etätoimeksiantona kaikkialle Suomeen
 • Varsinais-Suomen alueella laadimme kiinteistön kauppakirjan toimistollamme tai vaivattomasti asiakkaan luona

Täytä tarjouspyyntö:

Oletko epävarma siitä, minkälaisen kauppakirjan haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen kauppakirjan tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista kauppakirjoista ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Kuinka tilaat kauppakirjan?

1. Täytä asiakirjalomake

1. Täytä asiakirjalomake

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa kauppakirja" -painiketta
 • täytä kauppakirjan perustiedot
 • saat maksutiedot sähköpostitse
2. Otamme sinuun yhteyttä

2. Otamme sinuun yhteyttä

 • lakimies ottaa si­nuun yh­te­yt­tä
 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon
 • lakimies laatii kauppakirjasi
3. Saat valmiin asiakirjan

3. Saat valmiin asiakirjan

 • saat kauppakirjan muu­ta­man arkipäivän si­säl­lä ti­la­uk­sesta
 • saat lisäksi kattavan ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä

Lisätietoa kiinteistön kaupasta

Kiinteistön kauppa on aina tehtävä maakaaressa säädettyjen muotomääräysten mukaisesti. Vastoin muotomääräyksiä tehty kauppa tai muu luovutus on lähtökohtaisesti pätemätön. Tekemällä kiinteistön kaupan meidän kauppakirjallamme, voit varmistua asiakirjan oikeellisuudesta.

Kiinteistöllä tarkoitetaan kiinteistörekisteriin merkittyä tilaa tai tonttia. Määräosalla puolestaan tarkoitetaan tiettyä omistusosuutta kiinteistöstä ja määräalalla kiinteistöstä erottamatonta rajoiltaan määrättyä aluetta. Kaupalle on haettava lainhuutoa, mikäli kiinteistö, määräosa tai -ala siirretään omistajalta toiselle. Lainhuutoasian käsittelyn yhteydessä tarkastetaan kaupan pätevyys.

Myyjän tulee esittää lainhuutotodistus tai muut asiakirjat, jotka todistavat omistusoikeuden myytävään kiinteistöön. Rasitustodistuksesta käyvät ilmi kiinnitykset, erityiset oikeudet sekä ulosmittaukset ja muut käyttö- ja vallintarajoitukset. Kiinteistörekisteriotteesta puolestaan selviää muun muassa kiinteistön muodostamista koskevat tiedot, kiinteistöön liittyvät oikeus ja rasitteet sekä kiinteistötunnus ja pinta-ala. Muita mahdollisesti tarvittavia asiakirjoja ovat esimerkiksi kartta määräalasta, osaomistajien tekemä hallinnanjakosopimus tai kiinteistöön kirjattu vuokrasopimus. Lainhuuto- ja rasitustodistukset sekä kiinteistörekisteriotteen saat Maanmittauslaitokselta.

Ostajan tulee nähdä mahdollisimman tuore lainhuutotodistus ja rasitustodistus. Lainhuutoa kannattaa hakea mahdollisimman pian kaupan teon jälkeen. Rakennusluvista ja kaavoitustilanteesta lisätietoa saa kunnan rakennusvalvonnasta. Kiinteistöä voi käyttää esimerkiksi lainan vakuutena kiinnitysten avulla.

Kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kaupan osapuolten läsnä ollessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaupanvahvistajaa ei tarvita, mikäli esimerkiksi ostettava omakotitalo sijaitsee kunnan vuokratontilla, sillä silloin kyse ei ole kiinteistön kaupasta.

Tietyissä tilanteissa kunnalla voi olla kaupassa etuosto-oikeus kiinteistön sijaintipaikasta ja pinta-alasta riippuen.