Lakimiehen laatima vuokrasopimus edullisesti kotiisi toimitettuna

 • liikehuoneiston vuokrasopimus 99 euroa (sis.alv)

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen vuokrasopimuksen
 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi ennen ja jälkeen tilauksen
 • saat valmiin vuokrasopimuksen joutuisasti joko postitse tai sähköpostitse
 • saat 30 päivän muutostakuun ja 14 päivän peruutusoikeuden

Aloita tilaaminen tästä:

Oletko epävarma siitä, minkälaisen vuokrasopimuksen haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen vuokrasopimuksen tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista vuokrasopimuksista ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Kuinka tilaat vuokrasopimuksen?

1. Täytä asiakirjalomake

1. Täytä asiakirjalomake

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa vuokrasopimus" -painiketta
 • täytä sopimuksen perustiedot
 • saat maksutiedot sähköpostitse
2. Otamme sinuun yhteyttä

2. Otamme sinuun yhteyttä

 • lakimies ottaa si­nuun yh­te­yt­tä
 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon
 • lakimies laatii vuokrasopimuksesi
3. Saat valmiin asiakirjan

3. Saat valmiin asiakirjan

 • saat vuokrasopimuksen muu­ta­man arkipäivän si­säl­lä ti­la­uk­sesta
 • saat lisäksi kattavan ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä

Lisätietoa Liikehuoneiston vuokrasopimuksesta

TIlaa liikehuoneiston vuokrasopimus verkossa

Liikehuoneiston vuokrasopimuksella huoneiston käyttöoikeus luovutetaan vastiketta vastaan. Huoneiston käyttötarkoitus määräytyy sen mukaan, mikä on huoneiston sovittu pääasiallinen käyttö.

Voit todennäköisemmin välttyä kalliilta riitaisuuksilta laatimalla asianmukaisen vuokrasopimuksen. Ongelmatilanteissakin vuokranantajan ja myös vuokralaisen paras turva on huolellisesti tehty sopimus. Epäselvää sopimusehtoa tulkitaan usein vuokranantajan vahingoksi. Tästä syystä vuokrasopimuksen ehtojen tulee olla asianmukaisia ja selkeitä. Me huolehdimme siitä puolestasi. Halutessasi vastaamme myös liikehuoneiston vuokraukseen liittyviin muihin kysymyksiin.

Liikehuoneiston vuokrausta sääntelee liikehuoneiston vuokrauksesta annettu laki. Liikehuoneiston vuokrauksesta annettua lakia sovelletaan sopimukseen, jolla rakennus tai huoneisto vuokrataan muuhun tarkoitukseen kuin asumiseen. Huoneiston käyttötarkoitus määräytyy sen mukaan, mikä on huoneiston sovittu pääasiallinen käyttö.

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi tai määräajan. Vuokrasopimus on tehtävä kirjallisesti tai muutoin sopimuksen katsotaan olevassa voimassa toistaiseksi. Jos vuokrasopimuksen ehdon soveltaminen olisi vuokrasuhteissa noudatettavan hyvän tavan vastaista tai muutoin kohtuutonta, ehtoa voidaan sovitella tai jättää se huomioon ottamatta. Liikehuoneiston vuokrauksessa ei ole ehdotonta kattoa vuokravakuuden määrälle, mutta lain mukaan vakuuden määrän on oltava kohtuullinen.

Huoneiston on oltava vuokrasuhteen alkaessa ja sen aikana sellaisessa kunnossa kuin vuokralainen voi huoneiston iän, alueen vastaavaan tarkoitukseen käytettyjen huoneistojen kunnon ja muut paikalliset olosuhteet huomioon ottaen kohtuudella vaatia.

Jollei irtisanomisajasta toisin sovita, irtisanomisaika on vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen kolme kuukautta ja vuokralaisen irtisanoessa yksi kuukausi.

Vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen muun muassa, jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen, jos huoneistoa käytetään muuhun tarkoitukseen kuin sopimusta tehtäessä on sovittu, jos vuokralainen viettää huoneistossa häiritsevää elämää tai jos vuokralainen hoitaa huoneistoa huonosti. Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on vain vähäinen merkitys, ei oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen kuitenkaan ole. Vuokranantajan on vedottava vuokrasopimuksen purkamisperusteeseen kohtuullisessa ajassa siitä, kun se on tullut vuokranantajan tietoon

Edelleenvuokrauksella tarkoitetaan sitä, että vuokralainen vuokraa edelleen koko huoneiston vuokranantajan vuokrasopimuksessa tai erikseen antaman luvan perusteella yhdelle tai usemmalle henkilölle. Edelleenvuokraus edellyttää vuokrasopimuksessa annettua tai vuokranantajan erikseen antamaa lupaa. Alivuokrasuhteessa vuokralainen luovuttaa osan vuokraamastaan toisen käytettäväksi vastiketta vastaan.