Lakimiehen laatima maanvuokrasopimus edullisesti kotiisi toimitettuna

 • maanvuokrasopimus 199 euroa (sis.alv)

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen vuokrasopimuksen

 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi ennen ja jälkeen tilauksen

 • saat valmiin vuokrasopimuksen joutuisasti joko postitse tai sähköpostitse

 • saat 30 päivän muutostakuun ja 14 päivän peruutusoikeuden

Aloita tilaaminen tästä:

Oletko epävarma siitä, minkälaisen vuokrasopimuksen haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen vuokrasopimuksen tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista vuokrasopimuksista ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Kuinka tilaat vuokrasopimuksen?

1. Täytä asiakirjalomake

1. Täytä asiakirjalomake

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa vuokrasopimus" -painiketta

 • täytä sopimuksen perustiedot

 • saat maksutiedot sähköpostitse

2. Otamme sinuun yhteyttä

2. Otamme sinuun yhteyttä

 • lakimies ottaa si­nuun yh­te­yt­tä

 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon

 • lakimies laatii vuokrasopimuksesi

3. Saat valmiin asiakirjan

3. Saat valmiin asiakirjan

 • saat vuokrasopimuksen muu­ta­man arkipäivän si­säl­lä ti­la­uk­sesta

 • saat lisäksi kattavan ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä


Lisätietoa Maanvuokrasopimuksesta

Tilaa maanvuokrasopimus verkossa

Maanvuokrasopimuksella annetaan kiinteistö tai alue määräajaksi tai toistaiseksi vuokralle maksua vastaan. Erilaisia maanvuokralajeja ovat rakennetun viljelmän vuokra, maatalousmaan vuokra, muu maanvuokra, tontinvuokraoikeus ja muun asuntoalueen vuokra. Vuokrasopimus on pääsääntöisesti kirjallisesti ja sopijapuolten allekirjoitettava. Eräissä tapauksissa vuokrasta voidaan sopia myös suullisesti.

Asianmukaisesti laadittu vuokrasopimus suojaa sekä vuokrantantajaa että vuokralaista. Voit todennäköisemmin välttyä riitaisuuksilta hankkimalla vuokrasopimuksesi asiantuntevan palvelumme kautta.

Muun asuntoalueen vuokra on kyseessä, kun tontti ilman tontinvuokraoikeutta tai muu kiinteistö tai muu alue luovutetaan vuokralle asuntotarkoitukseen joko vuokralaiselle (vuokramies) kuuluvassa tai hänen rakennettavakseen tarkoitetussa rakennuksessa pysyvää asumista varten. Asuntoalueen vuokraa koskeva sopimus on tehtävä määräajaksi ja enintään 100 vuodeksi. Muun asuntoalueen vuokrassa on 30 vuoden vähimmäisvuokra-aika, kun sopimus tehdään alueesta, joka sopimuksen tarkoituksen mukaisesti on varustettava pääasiallisesti vuokralaisen rakennettavilla rakennuksilla. 

Rakennetun viljelmän vuokrassa vuokranantaja luovuttaa vuokralaiselle (vuokramies) sekä maan että rakennusten käyttöoikeuden toisin kuin muun asuntoalueen vuokrassa. Tällainen viljelmä, jolla on maatalouden harjoittamiseen tarvittavat asuin- ja talousrakennukset, voidaan enintään 25 vuoden määräajaksi antaa vuokralle pääasiallisesti maatalouden harjoittamiseen käytettäväksi.

Jos maatalousmaan vuokrassa ei ole kyse rakennetusta viljelmästä, vaan vuokralle annetaan vain maata ilman rakennuksia, niin kyse voi olla maatalousmaan vuokrasta, edellyttäen että maankäyttö on pääasiallisesti maataloudellista. Maatalousmaan vuokran enimmäisvuokra-aika on 20 vuotta. Maatalousmaan vuokrasta voidaan sopia myös suullisesti, jos vuokra-aika on enintään kaksi vuotta.

Muu maanvuokra on kyseessä, kun kiinteistö tai alue annetaan vuokralle muuhun tarkoitukseen kuin edellä mainituissa kolmessa vuokralajissa. Vuokrasopimus voidaan tällöin tehdä enintään 100 vuoden määräajaksi tai toistaiseksi. Jos vuokrasopimuksessa ei mainita vuokra-aikaa, katsotaan sopimus tehdyksi toistaiseksi. Muuta maanvuokraa koskevasta vuokrasta voidaan sopia myös suullisesti, jos vuokra-aika on enintään kaksi vuotta tai kun sopimus on tarkoitettu olemaan voimassa toistaiseksi.

Maanvuokralaissa on säännelty myös tontinvuokraoikeudesta, jossa maa luovutetaan asuntotarkoitukseen. Tontinvuokrasopimus on tehtävä määräajaksi, vähintään 30 ja enintään 100 vuodeksi. Jos vuokrasopimuksessa ei ole mainittu vuokra-aikaa, katsotaan sopimus tehdyksi 30 vuodeksi.