Lakimiehen laatima perukirja edullisesti

 • perukirja puhelinneuvonnalla 299 euroa (sis.alv)
 • perukirja omaisuusluettelolla ja/tai sukuselvityksellä alkaen 399 euroa (sis.alv)
 • perunkirjoitus Varsinais-Suomen alueella toimistollamme tai kotonasi alkaen 449 euroa (sis.alv)
 • lähettämällä maksuttoman yhteydenottopyynnön selvitämme, millainen perunkirjoituspalvelu soveltuu tilanteeseesi parhaiten.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä:

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen perukirjan
 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi

Askarruttaako jokin perunkirjoituksessa?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen yhteydenottopyynnön täyttämistä. Kerromme mielellämme perunkirjoituksesta ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Tilaa perukirja verkossa

LISÄTIETOJA PALVELUSTAMME

Tarjoamme kolmea vaihtoehtoista palvelua perunkirjoitukseen, joista viimeisin vaihtoehto sisältää kaiken perunkirjoitukseen liittyvän työn alusta loppuun:

1) Perukirja puhelinneuvonnalla.

Laadimme perukirjan asiakkaan ilmoittamien tietojen perusteella. Asiakas on itse vastuussa perunkirjoitustilaisuuden toimittamisesta, osakkaiden kutsumisesta sekä uskottujen miesten hankinnasta. Asiakas laatii itse osakas- ja omaisuusluettelon antamiemme yksityiskohtaisten ohjeiden ja neuvojen tuella. Palveluumme sisältyy neuvontapuhelu asiakkaalle, missä kaikki perunkirjoituksessa olennaiset asiat käydään läpi. Lähetämme tämän lisäksi asiakkaalle kirjalliset ohjeet sukuselvitysten ja muiden tarvittavien asiakirjojen hankkimisesta. Lisäksi lähetämme asiakkaallemme asiakirjapohjan, johon hän voi täydentää osakasluettelon sekä tiedot kuolinpesän varoista ja veloista. Huomioithan, että perukirja puhelinneuvonnalla on suositeltava vaihtoehto ainoastaan, jos kuolinpesä on omaisuuden ja perillisten osalta yksinkertainen.

2) Perukirja omaisuusluettelolla ja/tai sukuselvityksellä. 

Laadimme perukirjan lisäksi perunkirjoituksessa tarpeellisen vainajan omaisuusluettelon asiakkaan lähettämien ja oikeaksi vakuuttamien tietojen perusteella.  Erikseen sovittaessa vastaamme myös sukuselvityksen laatimisesta. Asiakas on itse vastuussa perunkirjoitustilaisuuden toimittamisesta, osakkaiden kutsumisesta sekä uskottujen miesten hankinnasta. Palvelun hinta riippuu omaisuuden määrästä ja sukuselvityksen kattavuudesta.

3) Perunkirjoitus Varsinais-Suomen alueella esimerkiksi kotonasi.

Voimme niin sovittaessa toimia perunkirjoituksessa myös uskottuina miehinä, sekä vastata kaikkien asiakirjojen ja selvitysten hankinnasta, sekä osakkaiden kutsumisesta. Tällöin hinnoitteluperuste sovitaan asiakkaan kanssa pesän laajuudesta riippuen erikseen. Toimitamme perunkirjoitustilaisuuden kätevästi luonanne. 

 • perukirja puhelinneuvonnalla 299,00 euroa (sis. alv 24 %)
 • perukirja omaisuusluettelolla ja/tai sukuselvityksellä alkaen 399,00 euroa (sis. alv 24 %)
 • perunkirjoitus Varsinais-Suomen alueella esimerkiksi kotonasi alkaen 449,00 euroa (sis. alv 24 %)

Ilmoitathan lisätietoja-kohtaan, minkä laajuisen perukirjoituspalvelun haluat.

Lisätietoa perukirjasta ja perunkirjoituksesta

Läheisen kuolema on aina murheellinen ja pysäyttävä tapahtuma. Valitettavasti lainsäädäntö ei juurikaan myönnä suruaikaa omaisille, sillä perunkirjoitus on pääsäännön mukaan toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Tämän huomioiden olemme suunnitelleet palvelumme siten, että saat laadukkaan perukirjan mahdollisimman vähällä vaivalla, mutta myös edulliseen hintaan.

Ohjeistamme perukirjan laatimisen lisäksi myös jatkotoimenpiteissä. Halutessasi voimme huolehtia myös sukuselvityksen laatimisesta. Varsinais-Suomen alueella voimme lisäksi toimia uskottuina miehinä perunkirjoitustilaisuudessa sekä vastata kaikkien asiakirjojen ja selvitysten hankinnasta sekä osakkaiden kutsumisesta.

Yllä voit tutustua tarkemmin eri perunkirjoituspalveluidemme sisältöön. Ilmoitathan lomakkeen lisätietoja-kohtaan, minkä laajuisen perunkirjoituspalvelun haluat. Sinulta laskutetaan tilauksen yhteydessä perushinta 299,00 euroa. Jos päädyt valitsemaan laajemman perunkirjoituspalvelun, jäljelle jäänyt hinta sekä esimerkiksi sukuselvityksen laatimisesta aiheutuneet virastoille maksettavat kulut laskutetaan myöhemmin erikseen. Kustannuksista ja niiden muodostumisperusteesta sovitaan aina asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti erikseen

Perunkirjoitusta varten on tarpeellista hankkia ainakin seuraavat asiakirjat:

 • Asiakkuusilmoitus pankista, josta ilmenee vainajan tilien, lainojen sekä henkivakuutuksen saldot kuolinpäivälle
 • Kiinteistöveroilmoitus, jos vainaja omisti kiinteistöjä
 • Rekisteriotteet vainajan omistamista ajoneuvoista
 • Testamentti
 • Aseenkantoluvat, jos vainaja omisti aseita
 • Puolison perukirja, jos vainaja oli leski
 • Osituskirja, jos vainaja oli eronnut
 • Virkatodistukset vainajasta ja kaikista perillisistä 15 vuoden iästä kuolemaan saakka
 • Jos vainajalta jäi leski, kaikki yllämainitut tiedot myös lesken omaisuudesta

Perunkirjoitusvelvollisuus kuuluu yleisimmin sille henkilölle, jolla pesän omaisuus on hallussa. Tällaista henkilöä kutsutaan myös pesän ilmoittajaksi. Yleensä pesän ilmoittajana toimii leski taikka joku rintaperillisistä eli vainajan lapsista, mutta muukin henkilö voi toimia pesän ilmoittajana. Perukirjan toimittaminen määräajassa ja lain säännöksiä noudattaen on erittäin tärkeää jo siitäkin syystä, että perunkirjoituksen asianmukaisen hoitamisen laiminlyönti voi johtaa pesän osakkaan velkavastuuseen vainajan veloista.

Pääsäännön mukaan perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Perunkirjoitusvelvollisuus kuuluu yleisimmin sille henkilölle, jolla pesän omaisuus on hallussa. Tällaista henkilöä kutsutaan pesän ilmoittajaksi. Yleensä pesän ilmoittaja on esimerkiksi leski taikka jokin rintaperillinen eli oma lapsi. Kuitenkin muukin henkilö voi toimia pesän ilmoittajana.