LAKIMIEHEN LAATIMA REKLAMAATIO EDULLISESTI

  • reklamaatio (hinta sopimuksen mukaan)

Kuinka tilaat reklamaation?

  • lähettämällä maksuttoman yhteydenottopyynnön
  • laadimme reklamaatioita etätoimeksiantona kaikkialle Suomeen
  • Varsinais-Suomen alueella palvelemme myös toimistollamme tai vaivattomasti asiakkaan luona

Jätä yhteydenottopyyntö tästä:

Lisätietoa reklamaatiosta

Jos haluaa esittää vaatimuksen perustuen vaikkapa kauppaan tai muuhun sopimusrikkomukseen, on aina ensiarvoisen tärkeää huolehtia, että reklamaatio eli virheilmoitus tulee tehdyksi oikein. Reklamaatio tarkoittaakin yleisesti kirjallista valitusta sopijapuolelle sopimuksen virheellisestä sisällöstä. 

Laiminlyömällä reklamaation tai tekemällä sen muutoin kuin oikea-aikaisesti voi jopa menettää kokonaan oikeuden vedota virheisiin kaupan kohteessa, vaikka virheet sinänsä olisivat olleet olemassa ja kiistattomiakin. Näin on oikeuskäytännössä käynyt esimerkiksi kiinteistön kaupan osalta. Reklamaatio tulee oikea-aikaisuuden lisäksi tehdä sisällöllisesti oikein. Tästä syystä reklamaatio on usein viisasta tehdä lakimiehen välityksellä tai vähintäänkin avustuksella. Hyväksyttävän virheilmoituksen sisältö vaihtelee eri laeissa riippuen siitä, mitä alkuperäinen kauppa tai sopimus on koskenut.

Laadimme reklamaatioita kaikentyyppisissä asioissa, aina kuluttaja-asioista kiinteistön kauppaan tai vaikkapa auton korjaukseen. Meihin saat yhteyden joko sivun yläreunassa olevalla yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse asiakaspalvelu@verkkoasiakirja.com tai puhelimitse 050 470 0486 tavallisen puhelun hinnalla.