Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus edullisesti kotiisi toimitettuna

 • vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus sopimuksen mukaan

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen irtisanomisilmoituksen
 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi ennen ja jälkeen tilauksen
 • saat valmiin irtisanomisilmoituksen joutuisasti joko postitse tai sähköpostitse
 • saat 30 päivän muutostakuun ja 14 päivän peruutusoikeuden

Ota yhteyttä tästä:

Oletko epävarma siitä, minkälaisen asiakirjan haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen asiakirjan tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista asiakirjoista ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Kuinka tilaat vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen?

1. Täytä asiakirjalomake

1. Täytä asiakirjalomake

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa asiakirja" -painiketta
 • täytä asiakirjan perustiedot
 • saat maksutiedot sähköpostitse
2. Otamme sinuun yhteyttä

2. Otamme sinuun yhteyttä

 • lakimies ottaa si­nuun yh­te­yt­tä
 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon
 • lakimies laatii asiakirjasi
3. Saat valmiin asiakirjan

3. Saat valmiin asiakirjan

 • saat asiakirjan muu­ta­man arkipäivän si­säl­lä ti­la­uk­sesta
 • saat lisäksi kattavan ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä

Lisätietoa vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksesta

Tilaa vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus verkossa

Asuin- tai liikehuoneiston vuokrasopimuksen irtisanominen edellyttää, että vuokrasuhteen toiselle osapuolelle annetaan kirjallinen irtisanomisilmoitus. Irtisanomisilmoitus tulee toimittaa siten, että sen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Esimerkiksi sähköpostiviesti tai kirjattu kirje ei tähän riitä. Yksi mahdollisuus on haastemiestiedoksianto käräjäoikeuden kautta. Ilmoituksen voi toimittaa todisteellisesti myös siten, että vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi tai sivullinen todistaja todistaa vastaanoton. Todistajan on myös hyvä olla esteetön. Saantitodistuskirjeellä lähetetty irtisanomisilmoitus on myös riittävä, jos vastaanottaja kuittaa saaneensa ilmoituksen.

Ajankohta, josta irtisanomisaika alkaa kulua, on kuluvan kuukauden viimeinen päivä. Määräikaista vuokrasopimusta ei voida lähtökohtaisesti irtisanoa. Asuinhuoneiston vuokrauksessa vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoda ja muussa tapauksessa kolme kuukautta. Vuokralaisen irtisanoessa sopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Vuokrasopimuksen ehto, jolla vuokranantajan irtisanomisaikaa lyhennetään tai vuokralaisen irtisanomisaikaa pidennetään, on mitätön.

Liikehuoneiston vuokrauksessa, jollei irtisanomisajasta ole toisin sovittu, irtisanomisaika on kolme kuukautta vuokranantajan irtisanoessa sopimuksen ja yksi kuukausi vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen.

Lomake on käytettävissä myös maanvuokrasopimuksen irtisanomiseen. Maanvuokrasuhde voidaan irtisanoa päättymään, jollei muuta ole sovittu, kolmen kuukauden kuluttua irtisanomista lähinnä seuranneen kalenterikuukauden alusta, jos sopimuksen mukainen vuokra-aika on kahta vuotta pidempi. Määräaikaisen vuokrasuhteen irtisanomisilmoituksessa on mainittava irtisanomisen peruste. Jos sopimuksen mukainen vuokra-aika on kaksi vuotta tai sitä lyhyempi taikka jos sopimus on voimassa toistaiseksi, vuokrasuhde voidaan irtisanoa, jollei muuta ole sovittu, kahden viikon kuluttua irtisanomisesta.

Kun tilaat vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen meidän kauttamme, saat asiakirjan edullisesti ja nopeasti. Varmistamme myös, että asiakirja täyttää siltä edellytettävät muotovaatimukset. Irtisanomisilmoitus laaditaan asiakkaan ilmoittamien tietojen perusteella, jolloin asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta.