LAKIMIEHEN LAATIMA LAHJAKIRJA EDULLISESTI KOTIISI TOIMITETTUNA

 • lahjakirja 149 euroa (sis.alv)

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen lahjakirjan

 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi ennen ja jälkeen tilauksen

 • saat valmiin lahjakirjan joutuisasti joko postitse tai sähköpostitse

 • saat 30 päivän muutostakuun ja 14 päivän peruutusoikeuden

Aloita tilaaminen tästä:

Oletko epävarma siitä, minkälaisen lahjakirjan haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen lahjakirjan tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista lahjakirjoista ja juuri sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Kuinka tilaat lahjakirjan?

1. TÄYTÄ ASIAKIRJALOMAKE

1. TÄYTÄ ASIAKIRJALOMAKE

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa lahjakirja" -painiketta

 • täytä lahjakirjan perustiedot

 • saat maksutiedot sähköpostitse

2. OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ

2. OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ

 • lakimies ottaa si­nuun yh­te­yt­tä

 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon

 • lakimies laatii lahjakirjasi

3. SAAT VALMIIN ASIAKIRJAN

3. SAAT VALMIIN ASIAKIRJAN

 • saat lahjakirjan muu­ta­man arkipäivän si­säl­lä ti­la­uk­sesta

 • saat lisäksi kattavan ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä


LISÄTIETOA LAHJAKIRJASTA

Tilaa lahjakirja verkossa

Lahjoittaa saa verovapaasti alle 5000 euron arvoisen lahjan joka kolmas vuosi. Tämän arvon ylittävistä lahjoista peritään lahjaveroa. Vanhempi voi lahjoittaa esimerkiksi lapselleen, tämän puolisolle ja näiden yhteisille lapsille kullekin 4999 euroa verovapaasti kolmen vuoden välein. Lahja on veronalainen, jos:

 • lahjan antaja on sama,

 • lahjan saaja on sama ja

 • kolmessa vuodessa annettujen lahjojen arvo on yhteensä vähintään 5000 euroa

Lahjakirjan laatiminen ei yleensä ole pakollista, mutta useimmissa tilanteissa sellainen on erittäin kannattavaa tehdä. Lahjakirjassa voidaan määrätä myös lahjansaajan puolisoiden oikeudesta lahjaan eli toisin sanoen sulkea pois puolisoiden avio-oikeus lahjasta tai omaisuudesta, joka tulee lahjan tilalle. Tällainen tilalle tuleva omaisuus voi olla esimerkiksi lahjan myyntihinta. Määrämuodossa ja kirjallisesti tehty lahjakirja onkin ainoa tapa lahjoittaa omaisuutta ja samalla määrätä sen saajan puolisoiden avio-oikeudesta lahjaan. Lahjan saajan on muistettava lähettää veronalaisesta lahjasta lahjaveroilmoitus kotipaikkansa verotoimistoon. Lahjaveroilmoitus kannattaa kuitenkin verotuksellisista syistä tehdä usein myös silloin, kun lahja ei ole veronalainen. Verotoimistojen yhteystiedot löydät osoitteesta www.vero.fi.

LAHJAVEROILMOITUS

Puolisoiden välisestä lahjasta on ilmoitettava maistraattiin, jotta lahjansaaja saa suojaa lahjanantajan mahdollisia velkojia vastaan. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti. Velkojien vahingoksi annetut lahjat voidaan kuitenkin tietyissä tilanteissa peräyttää. Ilmoitusta lahjasta ei tarvitse tehdä sellaisista tavanomaisista lahjoista, jotka eivät ole epäsuhteessa lahjanantajan varallisuuteen. Lahjoitettaessa kiinteää omaisuutta, on lahjoitus tehtävä kiinteistön kauppaa koskevassa määrämuodossa. Lahjaveroilmoitus lahjasta on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta.

ENNAKKOPERINTÖ

Rintaperilliselle annettu tavanomaista suurempi lahja katsotaan pääsääntöisesti ennakkoperinnöksi, ellei lahjanantaja ole toisin määrännyt. Ennakkoperintö otetaan huomioon lahjanantajan perinnönjaossa ja se pienentää saajansa perintöosuutta. Ennakkoperintö on luonteeltaan lahja, joten siitä maksetaan lahjaveroa. Toisaalta muulle kuin rintaperilliselle annettavaa lahjaa ei pääsääntöisesti katsota ennakkoperinnöksi. Vaikka perittävä määräisikin, ettei lahja ole ennakkoperintöä saatetaan se lisätä pesän varoihin, jos se on annettu sellaisissa olosuhteissa ja sellaisin ehdoin, että se on tarkoituksensa puolesta rinnastettavissa testamenttiin. Pesän varoihin lisätään myös niin sanottu suosiolahja eli rintaperilliselle annettu lahja, jolla on ilmeisesti tarkoitettu suosia sen saajaa lakiosaan lakiosaan oikeutetun perillisen vahingoksi.

NOTARIAATTILAHJOITUS

Lahjoitettaessa osakkeita, kuten esimerkiksi asunto-osake alaikäiselle lapselle, suoritetaan lahjoitus niin kutsuttuna notariaattilahjoituksena. Mikäli vanhemmat lahjoittavat omaisuutta alaikäiselle lapselleen, tarvitsee tämä edunvalvojan sijaisen. Notariaattilahjassa pankki toimii tässä tehtävässä edunvalvojan sijaisena eli vastaanottaa lahjan alaikäisen puolesta.