Lakimiehen laatima avioehtosopimus edullisesti kotiisi toimitettuna

 • avioehtosopimus 99 euroa (sis.alv)
 • avioehtosopimuksen purkaminen 99 euroa (sis.alv)

Miksi käyttää Verkkoasiakirja.com-palvelua?

 • saat lakimiehen laatiman edullisen, laadukkaan ja yksilöllisen asiakirjan
 • lakimiehemme ovat jatkuvasti käytettävissäsi ennen ja jälkeen tilauksen
 • saat valmiin avioehdon joutuisasti joko postitse tai sähköpostitse
 • saat 30 päivän muutostakuun ja 14 päivän peruutusoikeuden

Oletko epävarma siitä, minkälaisen avioehtosopimuksen haluaisit?

 • Voit olla meihin veloituksetta yhteydessä myös ennen avioehdon tilaamista. Kerromme mielellämme erilaisista avioehtosopimuksista ja siitä, mikä olisi juuri sinulle paras vaihtoehto.

Kuinka tilaat avioehtosopimuksen?

1. TÄYTÄ ASIAKIRJALOMAKE

1. TÄYTÄ ASIAKIRJALOMAKE

 • klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta "tilaa avioehto" -painiketta
 • täytä avioehdon perustiedot
 • saat maksutiedot sähköpostitse
2. OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ

2. OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ

 • lakimies ottaa sinuun yhteyttä
 • selvitämme juuri sinulle parhaan vaihtoehdon
 • lakimies laatii asiakirjasi
3. SAAT VALMIIN ASIAKIRJAN

3. SAAT VALMIIN ASIAKIRJAN

 • saat avioehdon muutaman arkipäivän sisällä tilauksesta
 • saat lisäksi ohjeistuksen jälkitoimenpiteistä

Lisätietoa avioehtosopimuksesta

Katso ohjevideo ja tilaa avioehto tai muu haluamasi juridinen asiakirja edullisesti, luotettavasti ja vaivattomasti.

Avioliitto on paitsi kahden ihmisen välinen lupaus, myös merkittävä taloudellinen sitoumus. Avioehdon tekeminen avioliittoa tai rekisteröityä parisuhdetta solmittaessa onkin yleistynyt merkittävästi. Avioehto ei merkitse eroon varautumista, vaan raha-asioiden tietoista poissulkemista avioliitosta puolisoiden yhteisellä päätöksellä. Mikäli avioehtoa ei tehdä,  puolisoiden yhteenlaskettu omaisuus pääsääntöisesti puolitetaan avioerotilanteessa. 

Avioehto on sopimus, jolla puolisot tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voivat sopia etukäteen omaisuutensa jaosta avioliiton päättyessä avioeroon tai puolison kuolemaan. Avioehto voidaan laatia myös siten, että se on voimassa ainoastaan avioerotilanteessa, jolloin puolison kuollessa menetellään kuin avioehtoa ei olisi tehty. Avioehto on keino poiketa avioliittolain määrittelemästä omaisuuden jaosta.

AVIOEHTOSOPIMUKSEN REKISTERÖIMINEN

Avioehto on jätettävä rekisteröitäväksi maistraattiin. Tämän voi tehdä kihlakumppani tai aviopuoliso. Avioehdon rekisteröimisessä ei kannata aikailla, sillä mikäli avioeroasia tulee vireille ennen avioehdon rekisteröimistä, avioehto ei tule voimaan. Maistraatin rekisteröintikaavakkeen saat täältä. Maistraattien 1.1.2017 - 31.12.2017 voimassa olevan hinnaston mukaisesti avioehtosopimuksen rekisteröinti maksaa 49 euroa.

AVIO-OIKEUDEN RAJOITTAMINEN AVIOEHDOLLA

Avio-oikeus tarkoittaa sitä, että puolisoiden omaisuus jaetaan avioliiton päättyessä puoliksi kummallekin puolisolle avioliittolaissa säädetyllä tavalla. Pääsääntöisesti tämä tarkoittaa sitä, että toinen puoliso joutuu hyvittämään toista puolisoa maksamalla tasinkoa sille puolisolle, jolla on vähemmän omaisuutta. Tasinkoa maksetaan niin paljon, että puolisoiden nettovarallisuudet ovat yhtä suuret. Avio-oikeutta voidaan rajoittaa tekemällä avioehtosopimus, jossa määritellään avio-oikeuden alainen tai sen ulkopuolinen omaisuus. 

Yleisen avioehtosopimuksen sisältö on, että puolisoilla ei ole lainkaan avio-oikeutta toistensa omaisuuteen. Voidaan myös sopia, että osa omaisuudesta on avio-oikeuden alaista tai tehdä yksipuolinen avioehto, jossa vain toisen puolison omaisuus on avio-oikeuden alaista. Avioehdon määräykset voivat kohdistua myös yksilöityyn omaisuuteen tai omaisuustyyppiin.

Avioehto on tehtävä sekä muodollisesti että sisällöllisesti oikein. Muodollisesti oikein tehty sopimus on muun muassa kirjallinen, päivätty ja kahden esteettömän todistajan allekirjoittama. Sisällön puolesta ongelmia saattaa aiheuttaa esimerkiksi pyrkimys sopia asiasta, joka kuuluu vaikkapa testamentin sisältöön. Se, mitä avioehdolla voidaan sopia, on tarkoin laissa säädetty. Muodoltaan väärin tehty avioehto saatetaan katsoa kokonaan pätemättömäksi. Sisällöllisesti virheellinen avioehto on pätemätön ainakin virheellisiltä osin. 

avio-oikeuden rajoittaminen toisen puolesta

Avio-oikeuden ulkopuolelle omaisuus voidaan määrätä myös lahjakirjassa, testamentissa tai henkilövakuutuksen edunsaajamääräyksessä. Tällöin omaisuutta avio-oikeuden ulkopuolelle määrää muu taho kuin avioituva pariskunta. Tällainen taho on siis henkilö, joka lahjoittaa tai määrää testamentilla jotain toiselle puolisoista. Lopputulos voi olla, että molempien puolisoiden saadessa esimerkiksi 100 000 euron perinnön, vain toisen puolison saama perintö kuuluu avio-oikeuden piiriin ja on näin ollen avioerotilanteessa jaettavaa omaisuutta. Avioehdolla voidaan varautua haluttaessa myös vain tällaisen epätasapuolisen tilaanteen varalle, mikäli muu omaisuus halutaan pitää yhteisenä myös erotilanteessa. 

AVIOEHTOSOPIMUKSEN PURKAMINEN

Avioehtosopimuksen purkamisessa on kyse uudesta avioehtosopimuksesta, jolla puolisoiden oikeus toistensa omaisuuteen palautetaan. Siten myös avioehtosopimuksen purkaminen on tehtävä määrämuodossa.